Auto verschepen naar Curacao | Move Your Box Worldwide
 • Nederlands

Nieuws

Auto verschepen naar Curacao

23 augustus, 2016

Auto verschepen naar Curaçao
Gaat u voor langere tijd naar curaçao of gaat u emigreren, dan kunt u er over nadenken om uw auto naar Curaçao te verschepen.  Als u ervoor kiest om uw auto per container te verschepen zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden, hieronder geven we alvast informatie.

Vaak zijn Europese automerken op het eiland niet te vinden als het gaat om onderdelen en/of garages. Japanse, Amerikaanse en Koreaanse automerken zijn daarin tegen  wél populair. De automerken die een officiële garage hebben op Curaçao zijn : Audi, Seat, Porsche, Kia, Renault, Fiat, Toyota, Lexus, Honda, Suzuki, Ford, Hyundai, Mini, BMW, Land Rover, Jaguar, Mercedes, Volkswagen, Mazda.
Ondanks dat er voor de andere merken geen officiële garages te vinden zijn, betekent het niet dat er geen reparaties of service verleent wordt, er is alleen geen verkooppunt van het automerk zelf. Hiervoor hebben wij onze Shop and Ship service waarmee elk auto onderdeel btw vrij aangekocht in Europa en verstuurd wordt naar u op Curaçao (zie diensten op de website). Bijna elke monteur op Curaçao kan deze onderdelen voor u monteren. Ook voor de overige auto merken die wel gevestigd zijn op het eiland kunnen onderdelen die bijvoorbeeld een hoge consumenten prijs hebben besteld worden in Europa via de eerder genoemde Shop and Ship dienst.

Zaken die in Nederland geregeld dienen te worden
Aller eerst de zaken die in Nederland geregeld moeten worden. Het daadwerkelijke transport voeren wij als logistiek dienstverlener door onze ervaring voor verschepingen naar Curaçao op een zo efficiënt mogelijke manier uit. Dit transport bestaat uit het eventueel ophalen en afmelden van de auto bij de RDW, het regelen van een eventuele transport verzekering, het laden van de auto in de container, alle documentatie, het hoofdtransport, douane formaliteiten en het ontvangst van de auto in Curaçao.

pexels-photo-47408-large

Als u kiest om de auto zelf af te melden bij de RDW werkt dit als volgt. Het afmelden van de auto bij de RWD is het goedkoopste om zelf uit te voeren voor vertrek. Dit kost €9.54,- bij de RDW en dit werkt als volgt; De auto wordt afgeleverd bij onze loods in Rotterdam. Vervolgens als de auto is afgeleverd rijdt u met het kenteken en alle papieren/kentekenbewijzen naar een RDW keuringsstation om de auto uit te laten voeren bij de RDW. Na controle door de RDW krijgt u hier een uitvoerbewijs.

Om uw auto vrij van invoerrechten te kunnen verschepen naar Curaçao moet het voertuig minimaal één jaar op uw naam staan. Hierbij geldt dat de auto niet op de naam van een bedrijf mag staan maar echt alleen op de naam van uzelf. Per huishouden mag er maximaal één auto invoerrechten vrij worden verscheept. Staat de auto minder dan één jaar op uw naam, dan moet u invoerrechten betalen.  De invoerrechten zijn  27% plus 9% omzetbelasting over de waarde van de auto. Deze waarde bestaat uit de actuele waarde van de auto + kosten van de verscheping inclusief eventuele transportverzekering.

pexels-photo-large

Zaken die in Curaçao geregeld dienen te worden
Om uw auto op de juiste manier te verzekeren en registreren zijn er een paar stappen die gevolgd moeten worden.
Stap 1. U gaat met uw Nederlandse kentekenbewijs en eventuele no claim-certificaat naar een verzekeringsmaatschappij op Curaçao. De auto verzekert uw minimaal met een tijdelijke verplicht wa verzekering tot de auto op Curaçao geregistreerd wordt.

Stap2. Met het verzekeringsbewijs dat u krijgt,  uw identiteitspapieren, het Nederlandse kentekenbewijs en het formulier (registratie personenvoertuig verhuisboedel) met stempel die u van de douane op Curaçao krijgt na de verscheping gaat u naar het keuringslokaal gelegen in Parera. Bij dit keuringslokaal krijgt u een kentekennummer aangewezen. Als advies geven wij dat u hier direct een afspraak maakt voor de keuring van de auto anders kan het voorkomen dat u terecht komt op een lange wachtlijst. Vervolgens neemt u contact op met de verzekeringsmaatschappij op Curaçao en laat u het kentekennummer op uw verzekeringsbewijs registreren.

Stap3. Als de auto tijdens de afspraak is goed gekeurd wordt er een keuringskaart overhandigt. Kosten voor de keuring zijn op moment van schrijven NAF 30,-. Met deze keuringskaart en het verzekeringsbewijs ga je naar het belastingkantoor in Emmastad ( Bezoekadres is Regentesselaan z/n) en gaat u naar de Eilandsontvanger (Als u vragen heeft waar u zich moet melden kunt u naar de balie gaan in dit belasting kantoor of vooraf vragen via het telefoonnummer  734-2570 of email helpdeskbelastingdienst@minfin.cw). Als u hier de wegenbelasting heeft betaald krijgt u een kentekenplaat. Met deze Curaçaose kenteken plaat vervang je de Nederlandse plaat die op de auto zit.

pexels-photo-87340-large

Als u deze stappen heeft genomen bent u eindelijk geregistreerd. Wij wensen u veel veilig kilometers en veel plezier op het prachtige eiland!

(Prijzen, percentages en regels onder voorbehoud door uitgaven informatie van 3e partij).

Als u meer informatie wil hebben of dat u wil dat Move Your Box Worldwide uw auto verscheping of een ander transport regelt kunt u contact met ons opnemen via info@mybw.nl of via de contact pagina.

Reacties

 1. 5 september 2017 om 13:06

  Beste ik wil inforen , verschip jullie auto en inboeldel ook vanaf uit Belgie Antwerpen?

 2. 8 januari 2018 om 15:57

  Wat kost het totaal een auto ter waarde van 1200 euro naar curacao totaal

 3. 21 januari 2018 om 14:59

  Ik wil graag weten wat het kost om een personen auto te verschepen bmw 320D(sedan)
  Kunt u mij een prijsindicatie geven?

  Vriendelijk bedankt

  Brian

 4. 30 januari 2018 om 13:40

  Goede dag
  Ik wil weten wat kost 1 cub verscheept naar Curaçao?
  En kan gehaald worden in Antwerpen en hoeveel is voor het transport kosten?

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handcrafted by Visia Media